PC - Regeneraat RPC

RPC staat voor Recycled Polycarbonaat. Dit past natuurlijk uitstekend bij derecycle-activiteiten van SRT Plastics. Indien van voldoende kwaliteit kan de oude polycarbonaat vermalen worden en opnieuw geëxtrudeerd worden met een toplaag van nieuw materiaal.

SRT Plastics PC Recycled
SRT Plastics PC Recycled is een opaque gekleurde massieve polycarbonaat plaat met extra UV bescherming om het produkt geschikt te maken voor buitentoepassing. Transparante kleuren zijn kleuren waarbij men toch door de plaat goed heen kan kijken. Wel lichtdoorlatend maar niet doorzichtig noemen we translucent. Niet of nauwelijks lichtdoorlatend en dus ook niet doorzichtig wordt opaak / opaque genoemd. Deze polycarbonaat plaat is voorzien van een gecoëxtrudeerde beschermende laag met UV absorberende additieven, waardoor extra bescherming tegen UV straling en veroudering. Extreem slagvast, goed temperatuursbestendig, lichtgewicht, zelfdovend dus goede brandeigenschappen.


Waarom SRT Plastics PC Recycled?
-Veel lichtdichte kleuren mogelijk, ook met kleurnastelling naar gewenste kleur 
-10 keer meer slagvast vergeleken met hoogslagvast PMMA
-Eenvoudig te vacuumvormen, draperen, zeefdrukken, verspanende bewerkingen
-Licht van gewicht
-UV Beschermd mogelijk
-Temperatuursbestendigheid
-Uitstekende brandklasse - zelfdovend
-Milieuvriendelijk door kern van gerecycled polycarbonaat


Toepassingen
Vlakke, gebogen en gevacuumvormde delen in automotive, agricultural, containers, pallets, deksels.


Extreme slagvastheid
De slagvastheid van SRT Plastics PC Recycled platen is 10 keer hoger dan die van hoogslagvast acrylaat en meer dan 2 keer hoger dan de slagvastheid van PETG. Toch zeer eenvoudig te bewerken, vacuumvormen en te buigen in complexe vormen.


Uitstekend brandgedrag
De zuurstofindex van SRT Plastics PC Recycled is te laag om het materiaal bij afwezigheid van actieve brand met vuur / vlammen brandend te houden. Dit maakt het materiaal in normale gebruikscondities, zonder kunstmatige toevoer van extra zuurstof, zelfdovend. Het materiaal draagt niet bij aan het uitbreiden van de brand door voortplanting van vlammen / vuur.


Kleine bestelhoeveelheden
Minimum Order Hoeveelheden (MOQ) zijn minimaal bij SRT Plastics maar varieren met de gewenste breedtemaat en gekozen produktopties. Speciale dikten en afmetingen zijn zeker mogelijk, zie tabbladen Voorraad en Productie.

Vraag het SRT Plastics

Veelgevraagde kunststoffen kan SRT Plastics uit voorraad leveren en voor u op maat zagen. Als het gewenste materiaal geen voorraaditem is (bv niet veel voorkomend materiaal, dikte, afwijkende maten (bv lange platen), kleur, textuur etc) of een grotere hoeveelheid, zullen wij dit graag speciaal voor u willen produceren. Vrijwel alles is mogelijk, zie ook tabblad Produktie, dus contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat!

Polycarbonaat Lichtdicht - Opaque Gekleurd Regeneraat
Texture Colour Spec SG Standardsize 1 1,1 1,5 2 2,5 3 4 5 6 8
      g/cm3 mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
00/40 Black None 1,2 1250 x 2050 - - - 163 130 108 81 65 54 41

- = geen voorraaditem, op aanvraag - zie tabblad productie.
Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag.
Aantallen in deze tabel zijn normale aantallen per pallet, kleinere hoeveelheden zijn mogelijk!

SRT Plastics is in staat uw kunststoffen op maat te produceren, online op maat gemaakt op de extrusielijnen, dan wel op maat gezaagd middels onze maatzaagservice. Vrijwel alles is mogelijk, custom made kleuren, uv bescherming, texturen, coatings! Contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat voor uw behoefte, of kijk onder tabblad Voorraad uw produkt wellicht bij SRT Plastics op voorraad kan zijn!

Polycarbonaat Lichtdicht - Opaque Gekleurd Regeneraat
Thickness 1 1,1 1,5 2 2,5 3 4 5 6 8
  mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
Min length o 500 500 500 500 500 500 500 500 500
Max length o 4000 4000 4000 4000 4000 4000 4000 4000 4000
Standard extrusion width o 1250 1250/1450 1250/1350/1450 1250/1350/1450 1350/1450 1350/1450 1350/1450 1350/1450 1350/1450

o = op aanvraag
Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag.
Kleinere hoeveelheden zijn mogelijk, vraag naar onze minimale ordergrootte!

Toepassingen in kunststof moeten vaak voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing en locale wet- en regelgeving van land en/of regio. Voor een aantal combinaties van materiaal en toepassing zijn testresultaten en certificaten op bepaalde normeringen reeds behaald. Contacteer SRT Plastics en wij onderzoeken graag samen met u welke normering voor uw applicatie nodig is!

Gerelateerde producten

PC - Opaque gekleurd

PC - Opaque gekleurd

Opaque gekleurde massieve polycarbonaat plaat. Opaque kleuren zijn kleuren waarbij de plaat geen of nauwelijks licht doorlaat en men dus niet door de...

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk